تاریخچه متافیزیک و علوم غریبه
سلام استاد مجتبی فرجی هستم
در زمینه علوم غریبه و متافیزیک پژوهش و تحقیق میکنم
ما بعدالطبیعه علمی است که در شرق و خاور به اسم علوم غریبه شناخته میشود ، اما در غرب به این علم متافیزیک گفته میشود
قدمت متافیزیک به اندازه تمدن بشر بوده و ارسطو یکی از بزرگترین فیلسوفان در مورد مسائل ماورایی و ما بعدالطبیعه ( واقعیت های فراتر از دنیای مادی) بحث کرده که به دوران یونان باستان بر میگردد.
در دنیای اسلام شیخ بهایی یکی از بزرگترین دانشمندان در علوم غریبه بوده ، شیخ بهایی نام بزرگی است که در تاریخ ایران و اسلام مشهور و معروف است ، اما دیدگاه شیخ بهایی از علوم غریبه با دانشمندان غربی تفاوت های زیادی دارد.
به طور کلی تاریخ متافیزیک در غرب به چهار دوره برمیگرده :
۱- دوران یونان باستان : که سقراط و افلاطون و ارسطو از پایه گذاران متافیزیک بودند و که نظریاتی در مورد شاخت روح داده اند.
۲- دوران قرون وسطی : که فیلسوفان مسیحی مانند توماس آکویناس متافیزیک را با الهیات ترکیب کردند.
۳- دوران مدرن : که دانشمندانی مانند کانت ، دکارت و اسپینوزا متافیزیک را با علم و منطق پیوند دادند.
۴- دوران معاصر : در عصر حاضر متافیزیک با علوم مدرن مانند روانشناسی و فیزیک کوانتومی تلفیق شده است.
بسیاری از دانشمندان بزرگ متافیزیک و علوم غریبه معتقدند که علوم غریبه و متافیزیک جوهره و هسته بنیادی دین بوده است چرا که در این علم به مسائلی مانند : هستی شناسی ، روح شناسی و عالم بعد از مرگ پرداخته میشود.
علوم غریبه و خفیه از زمان های بسیار دور، همراه انسان بوده اند ، علوم غریبه در بسیاری از فرهنگ ها و ادیان وجود داشته است و در طول تاریخ م رد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است برخی از قدیمی ترین شواهد مربوط به علوم غریبه در مصر باستان یافت شده جایی که مردم از جادو برای درمان بیماری و پیش بینی آینده و محافظت خود در برابر نیروهای شر استفاده میکردند